Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gezellige Bierwandeling van Bierclub Vorselazarus : stralende zon en bierfun

Bierclub Vorselaar
In het prachtig kader van de Lovenhoek, het geklasseerd natuurgebied in Neteland & Kempen,  organiseerde Bierclub Vorselazarus haar 2e zonovergoten Bierwandeling om van te snoepen. Ruim 75 deelnemers van over heel het land zakten zondag af naar het Kasteeldorp. 
 
De gegidste  wandeling door wandelpaadjes en het groen van Vorselaar gaf de deelnemers een uniek 8 km wandelparcours met om de 2 km een degustatie van verschillende bieren met een surplus van bijpassende hapjes.  Dus dubbel genieten.   Ook de allernieuwste creatie van hun nieuw bier “TRIPPEL 2290“ - 33cl flesje gaf de levensgenieters een boost.   Een lekkere blonde dorstlesser met fruitig karakter & licht bittere afdronk.
 
Dit heerlijke volmondig bier kreeg ook een nieuw glas. "In overleg werd het een tulpvormig glas, dit ter bevordering van het beter behoud van de sierlijke witte kraag en vast houden van de aroma’s" onderstreept een van de initiatiefnemers Dave Hufkens.

 

Het superbrede gamma van Bierclub Vorselazarus

 

2016 bundelen de Hobbybrouwerijen Rockabeery en het Waterslot de krachten samen om een bier te maken door Vorselarenaren en voor Vorselaar. Zondag 11 september 2016 zag  Vorselazarus het levenslicht. Het éérste kindje kreeg de naam “2290” de postnummer van Vorselaar. Een grotere link naar het Kasteeldorp kon niet.
 
"Onze ėérsteling zou een licht, blond bier van hoge gisting worden met een 6,5% alcoholgehalte zodat je er meer dan één kan van drinken",  vertellen Dave Hufkens en Cobe Vercauteren twee van de Initiatiefnemers.
Met een bescheiden brouwsel van 194 bakken werd gestart.  Nog voor je het kon proeven, waren er in de voorverkoop al mediaal 132 bakken verkocht en konden de cafés zelfs nog niet bedeeld worden.
De éérste gelegenheid om het te proeven werd de Vijfde Monument- en Biermarathon op 9 oktober waar tijdens de marathon op de bevoorrading tafels naast het water en sportdrank ook de 2290 & Trappist Westmalle kon worden gedronken.
 
Het Vorselaars Dorpsbier 2290 heeft ondertussen sinds 11 september 2016 heel wat waterkes doorzwommen. Zo volgen de Feestelijke Limited Editions  75cl eind December 2018, 1e Limited Edition 2290 bier van Vorselazarus een “Black IPA” label van 75cl.  Deze smaakbom is een bitter, donkertje met een kruidige afdronk. 10% vol.  In november 2019  volgde de 2e Limited Edition 2290 bier de “Mango IPA“  75cl fles.  Een bitter licht amberkleurig bier, met toetsen van Mango, Perzik,Tropisch fruit 10% vol.    In oktober 2020 kon je de machtige 3e Limited Edition 2290 bier  "Wild Boar Gin Fusion“  ontdekken, ook een 75cl fles.
 
"Onze gekende 2290 gepimpte met de “Wild Boar Gin” uit Vorselaar en toevoeging van eikenhouten snippers  8,5% vol.  Een unieke smaakervaring.
In augustus 2021 lanceren we de nieuwe 2290 ² Tot de Tweede   - 33cl flesje.   Nog steeds een lekker, blond, licht bitter bier met fruitig karakter -  8% vol.  April 2022 komt de 4e Limited Edition bier 2290 “ Piejer Chocolat  Stout “ -  75cl fles. Opgedragen aan onze vriend Tim Piejer Peeters.   Ingrediënten: water, mout, gist, zoethout, steranijs en hop,  7,5% vol.    Eind december 2022 volgt de 5e Limited Special Edition “Kessemis Quadruppel“,  75cl fles. Speciaal voor de donkere dagen, zoet, kruidig en volmondige smaak - 9% vol.
November vorig jaar lanceerden we  de 6e Limited Edition 2290 “Neipa“ met Amerikaanse roots - 75cl fles. Een trouble, blond bier met tropische aroma’s en fluweel zachte smaak - 6% vol."
 
Na de Bierwandeling gingen de tongen vlotjes over de topkwaliteiten van het complete gamma van de succesvolle en vooral creatieve Bierclub Vorselazarus.  Foto's LH/NNieuws.
 
2290 een blijver

2290 een blijver

Bierclub Vorselaar

Deel dit artikel